profile="http://gmpg.org/xfn/11"> FAQ - Tuning Nederland

VEILIG MEER VERMOGEN

ERVAREN ENGINEERS

100% FOCUS OP KWALITEIT

TIJDELIJK €100,- KORTING

Veel gestelde vragen

Is het veilig voor mijn auto?

Zeker weten! Wij snappen deze vraag heel goed. Daarom is de eerste stap van chiptuning op maat altijd een gratis diagnose. Zo kunnen wij de technische staat van uw auto bepalen op het moment van binnenkomst. Onze engineers ontwikkelen de software op maat en houden daarbij altijd rekening met de technische grenzen van de materialen. Dit is één van de redenen waarom Tuning Nederland software kan leveren voor auto’s die dagelijks gebruikt worden (lange termijn). De veiligheid van u en uw auto staat altijd voorop bij Tuning Nederland.

Waarom doen autofabrikanten zelf geen tuning?

Tuning is feitelijk het optimaal afstellen van het motormanagement. Vele autofabrikanten doen dit al af-fabriek. Denk bijvoorbeeld aan BMW en Mercedes die optioneel af-fabriek dezelfde motoren leveren met verschillende vermogens. Deze vermogenstoenames worden veelal behaald door het verder optimaliseren van het motormanagement. Zodoende kunnen autofabrikanten verschillende auto’s op de markt brengen met verschillende prestaties terwijl ze tóch allen voorzien zijn van exact dezelfde motoren.

Wordt mijn auto zuiniger na tuning?

Dit is een vraag waar veel mensen mee zitten, en dit kan één van de beweegredenen zijn om over te gaan op chiptuning. Door een optimale afstelling van verschillende parameters kunnen de engineers van Tuning Nederland er inderdaad voor zorgen dat een motor efficiënter loopt. Uiteraard is dit ook afhankelijk van uw rijstijl en technische staat van uw auto.

Voor welke auto’s kan Tuning Nederland software op maat leveren?

Onze engineers hebben veel ervaring opgedaan in de automotive branche en kunnen zodoende aan bijna alle auto’s werken, ongeacht welke fabrikant. Ook kunnen wij bijvoorbeeld aan bedrijfswagens verschillende werkzaamheden verrichten, denk bijvoorbeeld aan het instellen van een maximumsnelheid voor bedrijfswagens. Zodoende heeft een werkgever toch enige zekerheid omtrent de veiligheid van zijn wagenpark en bestuurders. U kunt uiteraard altijd bellen voor verdere informatie omtrent uw auto.

Heeft chiptuning effect op de motor op lange termijn?

De engineers van Tuning Nederland ontwikkelen software op maat specifiek bedoeld voor dagelijks gebruik. Veiligheid en duurzaamheid staan daarbij altijd op nummer 1. Zodoende kunt u tot in lengte van jaren blijven genieten van een optimaal afstelde auto die altijd aan uw wensen voldoet.

Wat te doen bij een storing en/of probleem?

Treedt er na het herschrijven en optimaliseren van uw auto onverhoopt toch een storing op in het motormanagement dan bent u uiteraard altijd welkom voor een kosteloze diagnose. Bij iedere motor kunnen storingen optreden, met of zonder het optimaal afstellen van de motor. Bij de diagnose zal, samen met u, gekeken worden of de storing het gevolg is van het afstellen van het motormanagement of dat het een storing/slijtage is die los staat van de softwareoptimalisering.

Wat te doen als ik niet tevreden ben?

Bij Tuning Nederland streven wij altijd naar 100% klanttevredenheid. Uw wensen staan altijd vooraan, uiteraard altijd met respect voor uw veiligheid. Mocht u om wat voor reden dan ook niet tevreden zijn dan kunt u binnen 14 dagen altijd terugkomen en voorzien wij uw auto van de originele software. Bij Tuning Nederland krijgt u uw volledige aankoopbedrag dan ook altijd terug!

Welke garantie geven jullie?

Tuning Nederland werkt altijd binnen de veiligheidsmarges van uw auto zodat uw veiligheid en levensduur van uw auto gewaarborgd blijven. Zodoende kunnen wij op onze software een garantie geven van maar liefst 5 jaar. Tevens bieden wij een geld terug garantie, worden de emissie-normen niet overschreden, en bent u ook na uw bezoek aan Tuning Nederland altijd welkom voor gratis en vrijblijvend advies.

Heeft het effect op de fabrieksgarantie?

De engineers van Tuning Nederland werken altijd binnen de veilige marges van de techniek. De afstellingen in het motormanagement worden zo geschreven dat deze bij een garagebezoek niet direct worden gezien. Dit is echter verschillend per autofabrikant. Iedere autofabrikant heeft andere regels en bepalingen omtrent het achteraf afstellen en optimaliseren van het motormanagement. Desgewenst kunt u bij uw dealer informeren hierover. Wij kunnen in sommige gevallen de software op zo een manier aanpassen dat de aanpassing niet te zien is achteraf, echter is dit niet altijd mogelijk.

Hoe lang duurt een bezoek bij Tuning Nederland?

Iedere auto heeft een ander motormanagement, bij het afstellen hiervan komen verschillende variabelen kijken. Hierdoor is er nooit een vaste duur voor een bezoek bij Tuning Nederland. Afhankelijk van het type auto en de gewenste afstellingen kan een bezoek van 1 tot 3 uur duren. U kunt ervoor kiezen om uw auto achter te laten, of om te wachten in onze comfortabele wachtruimte.

Chat openen
Stuur ons direct een WhatsApp bericht!
Hallo,

Hoe kunnen wij u helpen?